Reforma d’una masia tradicional a l’Empordà

El contractista d‟aquesta reforma, Jordi Ballara, ens coneixia per haver coincidit en una obra anterior. En aquesta ocasió, el seu client final ens va demanar una tarima, a en Jordi li agrada com treballem, i des de llavors hem col·laborat en diversos projectes.

Quan li van encarregar aquesta rehabilitació, ens va trucar a l’instant. Tenia clar que seríem un partner perfecte per instal·lar el parquet en aquest habitatge de característiques tan especials: una masia tradicional al tranquil poble de Gualta.

La nostra proposta va ser instal·lar un parquet de la marca Mafi, i la idea va entusiasmar tant Jordi com en el propietari. Mafi és un fabricant austríac els parquets del qual són d’altíssima qualitat i totalment ecològics. És una de les nostres marques preferides.

Els parquets de Mafi són de fusta natural procedent de boscos sostenibles. No contenen formaldehids ni compostos orgànics volàtils. Es tracten amb olis naturals amb oli de llinosa, sense acceleradors significatius d’assecat. Mafi utilitza a més cua blanca per unir les capes de fusta massissa del tauler. Aquesta cua es fabrica amb aigua, carbó, calç i àcid acètic, i no conté dissolvents que poguessin provocar al·lèrgies.

De fet, els parquets de la firma Mafi han obtingut diversos premis per ser aptes per a persones al·lèrgiques o amb asma. Per les seves característiques, milloren fins i tot l’aire de les estances. Amb una adequada aplicació d’olis, el terra manté els porus oberts i té capacitat per absorbir més humitat que un terra de taulons segellats. Aquesta humitat s’allibera de nou a l’aire, cosa que millora el clima de les estances. Nosaltres ens encarreguem de proporcionar una capa addicional d’oli, a més del que procedeix de fàbrica, per a una durabilitat òptima.

El client va quedar tan convençut de la filosofia de Mafi, que vam buscar el model que més s’acostava a la seva idea decorativa i vam instal·lar un parquet de roure europeu. Com veieu a les fotos, casa a la perfecció amb l´atmosfera d´aquesta masia. El toc final va ser la instal·lació d’un sòcol reciclable de Noël & Marquet.

Ens va encantar el resultat final. Una de les nostres parts predilectes van ser les transicions entre el mosaic hidràulic i el parquet, que es van resoldre segellant la junta amb cola. És un procés delicat que recomanem només per a trams petits, però que ofereix un excel·lent resultat estètic i pràctic.

Data

May 9, 2022

Categoria

Veure altres projectes

Parlem del teu projecte