Tarima de bambú per al jardí d’un habitatge a S’Agaró

Una tarima de fusta aporta una gran calidesa a qualsevol espai exterior, i aquest projecte n’és un bon exemple. Però és molt important utilitzar materials de qualitat i una instal·lació professional per arribar a gaudir-ne molts anys. En aquest cas, ens van trucar per substituir una tarima sintètica que no havia aguantat bé el pas del temps.

Vam mostrar diverses opcions al client i es va decidir per una tarima de bambú de la marca Moso, model X-treme. Va encaixar per estètica, qualitat i sostenibilitat. És una tarima 100% sostenible i ecològica. Compte amb les certificacions que garanteixen que la seva fabricació té una empremta de carboni neutra.

La canya de bambú creix molt ràpid, de manera que es pot talar amb facilitat. De fet, l’ONU anima els països a incentivar-ne l’ús. El bambú és a més a més un dels materials més resistents entre les tarimes naturals, i dels que menys manteniment necessita, per la seva alta densitat.

Al projecte incloem, dos anys de manteniment en què polim el material i apliquem oli. Quan es canvia la fusta natural de lloc, aquesta es mou. Necessita temps per adaptar-se a les condicions de calor, humitat o sol del nou lloc. Després d’aquest bon manteniment inicial, la fusta és capaç d’aguantar bé les condicions i la meteorologia de la zona.

Podeu observar a les imatges com és el procés de construcció. Realitzem una doble estructura sota la tarima, sempre que ho permeti la profunditat de l’espai. Això permet que quedi el pes repartit i la tarima és més estable. Aquesta estructura s’ha de fer amb fusta tropical, que sigui dura. Així assegurem que el conjunt duri molts anys en bones condicions.

Ens va encantar el resultat final del projecte. El color fosc del bambú queda preciós en contrast amb els murs clars de la vivenda i el gresite de la piscina.

Data

May 14, 2020

Categoria

Veure altres projectes

Parlem del teu projecte